Απεντόμωση

Μάθε τα πάντα για την απεντόμωση του σπιτιού σου

Κατάλογος Επαγγελματιών

Με τον όρο απεντόμωση εννοούμε την καταπολέμηση και την απομάκρυνση των εντόμων και των παράσιτων.

Οι απεντομώσεις γίνονται με αρκετούς τρόπους. Παρακάτω θα αναφέρουμε τους πέντε πιο αποτελεσματικούς.

  • Απεντόμωση με ψεκασμό με διάλυμα εντομοκτόνων.
  • Απεντόμωση με εντομοκτόνα στην μορφή Gel για κατσαρίδες και άλλα έντομα.
  • Με νεφελοψεκασμό για βιομηχανικούς και αποθηκευτικούς χώρους.
  • Με ειδικές εντομοπαγίδες που στοχεύουν στον έλεγχο του πληθυσμού.
  • Απεντόμωση με ειδικές παγίδες φωτός.

Απεντόμωση για κατσαρίδες

Η καταπολέμηση της κατσαρίδας, είναι από τις πιο συνεχές απεντομώσεις με ιδιαίτερη υγειονομική σημασία, καθώς μεταφέρει ένα πλήθος παθογόνων μικροοργανισμών μύκητες, ιούς, πρωτόζωα κ.ά. Οι μικροοργανισμοί που μπορεί να μεταφέρουν οι κατσαρίδες μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό όπως τροφικές δηλητηριάσεις και γαστρορραγίες, αλλεργίες και άσθμα.

Όσο καθαρός και αν είναι ένας χώρος ανά πάσα στιγμή μπορεί να εισέλθουν και να πολλαπλασιαστούν κατσαρίδες. Το γεγονός αυτό μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και η συστηματική απεντόμωση των χώρων που ζούμε και εργαζόμαστε.

Συνήθως για την απεντόμωση της κατσαρίδας χρησιμοποιούνται υπολειμματικοί ψεκασμοί με ψεκαστήρες προπιέσεως. Ακόμα τοποθετούνται ειδικά κατσαριδοκτόνα gel, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά για την ψιλή ξανθιά κατσαρίδα. Τέλος πολλές φορές γίνεται τοποθέτηση μη τοξικών παγίδων με ειδικά τροφοελκυστικά.

Απεντόμωση για κουνούπια, μύγες & ιπτάμενα έντομα

Τους καλοκαιρινούς μήνες οι μύγες και τα κουνούπια αποτελούν τα πιο ενοχλητικά έντομα. Η μύγα δεν είναι και τόσο ακίνδυνη όσο φαίνεται καθώς ο αριθμός των μικροοργανισμών που βρίσκονται στο σώμα μιας μύγας ξεπερνά το ένα εκατομμύριο. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που βρίσκονται στο σώμα της μύγας μπορεί να έχουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και να προκαλέσουν ασθένειες όπως η δυσεντερία, ο τέτανος, η σαλμονέλα και άλλες.

Η πλήρης αντιμετώπιση και απαλλαγή τέτοιων εντόμων δεν μπορεί πρακτικά να επιτευχθεί λόγω της ταχύτατης αναπαραγωγής τους και της ικανότητας τους να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και να μεταναστεύουν. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την αντιμετώπιση τους είναι η πρόληψη με συστηματική απεντόμωση. Οι συστηματικές απεντομώσεις μπορούν να μειώνουν σημαντικά τους πληθυσμούς των μυγών και των κουνουπιών.

Απεντόμωση για μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια είναι ένα ακόμα συχνό πρόβλημα που συναντάμε κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Πολλές φορές όμως αν δεν δώσουμε την απαραίτητη προσοχή τα μυρμήγκια θα εξαπλωθούν και θα εισχωρήσουν στο εσωτερικό του σπιτιού μας προκαλώντας ζημιές και καταστροφές. Η απεντόμωση για τα μυρμήγκια είναι μια αρκετά πιο εύκολη υπόθεση σε σχέση με αυτή των ιπτάμενων εντόμων και τα αποτελέσματα τους είναι πολύ ικανοποιητικά.

Ειδικότερα σε περιπτώσεις κατοικιών με κήπους το πρόβλημα μπορεί να είναι μεγαλύτερο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ενδύκνειται ο ψεκασμός ολόκληρου του κήπου με ειδικά σκευάσματα που θα εξολοθρεύσουν τις φωλιές μυρμηγκιών αλλά και άλλων ανεπιθύμητων εντόμων.

Διαδικασία Απεντόμωσης

Για κατσαρίδες

Ο απολυμαντής του συνεργείου που θα έρθει στο χώρο σας όταν πρόκειται για κατοικία ή κάποιο μικρό επαγγελματικό χώρο θα ψεκάσει την κουζίνα, το μπάνιο, τα μπαλκόνια, τα σιφόνια και όποιον άλλο χώρο όπου έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα ή κρίνει εκείνος απαραίτητο. Ακόμα ο ψεκασμός των φρεατίων είναι καθοριστικής σημασίας αφού συνήθως εκεί βρίσκονται και οι εστίες των κατσαρίδων. Αν πρόκειται για απεντόμωση πολυκατοικίας τότε ο απολυμαντής θα πρέπει να ψεκάσει όλους τους κοινόχρηστους χώρους, το λεβητοστάσιο, το κλιμακοστάσιο, τα φρεάτια και περιμετρικά τους εξωτερικούς χώρους.

Για κουνούπια

Το συνεργείο απεντόμωσης που θα επισκεφθεί τον χώρο σας θα ψεκάσει εσωτερικά τους τοίχους του σπιτιού και ιδιαίτερα κοντά σε παράθυρα και πόρτες. Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν και εξωτερικά του σπιτιού στους τοίχους, στα μπαλκόνια και στον κήπο αν υπάρχει. Τέλος, πολύ σημαντικό για την καταπολέμηση των κουνουπιών είναι να απεντομοθούν στάσιμα νερά και σημεία με υγρασία. Αν πρόκειται για απεντόμωση πολυκατοικίας ο απεντομωτής θα ψεκάσει το κλιμακοστάσιο, λεβητοστάσιο και όλους τους τοίχους των κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας. Ακόμα θα πρέπει να ψεκαστούν εξωτερικά οι τοίχοι της πολυκατοικίας και σε περίπτωση που υπάρχει κήπος θα πρέπει να ψεκαστεί ολόκληρος.

Για μυρμήγκια

Το συνεργείο για απεντομώσεις που θα επισκεφθεί τον χώρο σας αν πρόκειται για κατοικία θα ψεκάσει την κουζίνα, γύρο από πόρτες, παράθυρα και γενικά όπου έχει παρατηρηθεί κινητικότητα εντός του σπιτιού. Εξωτερικά αν υπάρχει κήπος θα ψεκαστεί περιμετρικά του σπιτιού το σημείο επαφής των τοίχων με τον κήπο ώστε να προφυλάσσεται αποτελεσματικά το κτίριο και τα έντομα να εξολοθρεύονται πριν προλάβουν να μεταβούν σε αυτό. Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να ψεκαστούν όλα τα δέντρα, τα φυτά και ολόκληρος ο κήπος του σπιτιού. Σε περίπτωση απεντόμωσης πολυκατοικίας το συνεργείο θα πρέπει να ψεκάσει όπου έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα των μυρμηγκιών. Ακόμα θα πρέπει να ψεκαστεί περιμετρικά η πολυκατοικία και τα σημεία επαφής των τοίχων με την αυλή καθώς και ολόκληρη η αυλή, τα φυτά και τα δέντρα.

Αν και εσείς αναζητάτε κάποιο εγκεκριμένο αλλά και οικονομικό συνεργείο για απεντομώσεις τότε επισκεφθήκατε την κατάλληλη ιστοσελίδα! Στον κατάλογο του myConstructor.gr θα βρείτε οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία θα δείτε τιμές και μπορείτε εύκολα περιγράφοντας συνοπτικά τις εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε να λάβετε προσφορές. Όλα τα παραπάνω είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσετε λίγα λεπτά.