Απολύμανση Για Μυρμήγκια

Μάθε τα πάντα για τα μυρμήγκια και την εξόντωση τους

Τα μυρμήγκια είναι τα πιο συχνά και επίμονα παράσιτα που συναντώνται γύρω από τα σπίτια και τα κτίρια. Εκτός από την ενόχληση, τα μυρμήγκια μολύνουν τα τρόφιμα, δημιουργούν άσχημα αναχώματα στο σπίτι και προκαλούν ζημιά στο ξύλο και σε άλλα υλικά για να δημιουργήσουν τη φωλιά τους. Το σημαντικότερο όμως, είδη όπως τα μυρμήγκια πυρκαγιάς προκαλούν επώδυνα τσιμπήματα, τα οποία μπορεί να είναι απειλητικά για τα υπερευαίσθητα άτομα.

Συμβουλές για να απαλλαγείτε μια και καλή από τα μυρμήγκια

Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν προσπαθούν να εξαλείψουν τα μυρμήγκια είναι ο ψεκασμός μόνο αυτών που βλέπουν. Αυτή η προσέγγιση συνήθως αποτυγχάνει επειδή τα μυρμήγκια που φαίνονται σε εκτεθειμένες επιφάνειες είναι μόνο ένα μικρό τμήμα της αποικίας. Τυπικά, θα υπάρχουν χιλιάδες επιπλέον μυρμήγκια κρυμμένα κάπου στη φωλιά. Η εξάλειψη της βασίλισσας και των άλλων μελών μέσα στις φωλιές είναι συχνά το κλειδί για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μυρμηγκιών.

  • Γνώρισε που εμφανίζονται συχνά. Πιθανό να μην σας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα μυρμήγκια μολύνουν τις κουζίνες και αυτό γιατί είναι γεμάτες με τρόφιμα και νερό. Το μπάνιο, τα υπνοδωμάτια, το καθιστικό, το εσωτερικό των τοίχων και γύρω από τον κλιματισμό και τις μονάδες θέρμανσης επίσης προσελκύνουν μυρμήγκια.
  • Ελαχιστοποίησε τις πηγές νερού. Η μείωση της υγρασίας και του νερού που στέκεται γύρω από το σπίτι σας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην πρόληψη των μυρμηγκιών. Επισκευάστε τους διαρρέοντες σωλήνες και ελέγξτε τακτικά κάτω από τους νεροχύτες για περιοχές υγρασίας. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα σε υγρά υπόγεια ή σοφίτες. Εξωτερικά, βεβαιωθείτε ότι οι κατωφέριες και οι υδρορροές λειτουργούν σωστά έτσι ώστε το νερό να ρέει μακριά από το θεμέλιο του σπιτιού.
  • Ελαχιστοποίησε τις πηγές τροφής. Κρατώντας την κουζίνα σας τακτοποιημένη θα βοηθήσει να αποθαρρύνετε τα μυρμήγκια να έρχονται στους εσωτερικούς χώρους. Σκουπίστε τους πάγκους και τα πατώματα τακτικά για να απομακρύνετε τα ψίχουλα και τα υπολείμματα από χυμένα υγρά. Φυλάσσετε τα τρόφιμα σε σφραγισμένα δοχεία που είναι ανθεκτικά στους επιβλαβείς οργανισμούς και φυλάξτε ώριμα φρούτα στο ψυγείο. Σκουπίστε τα βάζα, ειδικά αυτά που περιέχουν μέλι, σιρόπι, σόδα ή άλλα γλυκά. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα καπάκι στα σκουπίδια και απορρίψτε τακτικά τα σκουπίδια.
  • Μην ξεχνάς τα κατοικίδια σας. Οι γάτες, τα σκυλιά ή άλλα κατοικίδια μπορούν άθελα τους να φέρουν τα μυρμήγκια στο εσωτερικό του σπιτιού. Φροντίστε να κρατάτε τα μπολ των κατοικιδίων ζώων σας καθαρά και να καθαρίζετε αμέσως τυχόν χυμένα τρόφιμα ή νερό. Επίσης για τη φύλαξη της ξηράς τροφής προτιμήστε πλαστικά δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς και όχι τις χάρτινες σακούλες στις οποίες την εμπορεύεστε.
  • Εξαλείψτε τα σημεία πρόσβασης. Πάρτε χρόνο για να επιθεωρήσετε το εξωτερικό του σπιτιού σας για να εντοπίσετε σημεία εύκολης πρόσβασης. Τα δέντρα και οι θάμνοι θα πρέπει να κοπόυν μακριά από το σπίτι, καθώς τα κλαδιά μπορούν να παρέχουν δίοδο σε εσωτερικούς χώρους στα μυρμήγκια. Σφραγίστε τυχόν ρωγμές και ρωγμές στο εξωτερικό του σπιτιού με σιλικόνη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές όπου υπάρχουν σωλήνες.

Χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και τα απαραίτητα εργαλεία, η μάχη με τα μυρμήγκια μπορεί να είναι ατελείωτη. Μερικά είδη μυρμηγκιών μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές και άλλα μπορούν να δημιουργήσουν απειλές για την υγεία της οικογένειάς σας. Ακόμα και τα είδη που θεωρούνται απλώς ενοχλητικά παράσιτα μπορεί να μολύνουν τα τρόφιμα.

Γι’αυτό η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία, τον οποίο μπορείτε να αναζητήσετε στον κατάλογος του myConstructor.gr

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μυρμήγκια, ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι ή έχετε απλά ενδείξεις και υποψίες είναι προτιμότερο να επενδύσετε στην πρόληψη παρά να βρεθείτε προ εκπλήξεως. Τα μυρμήγκια αναπαράγονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και μόλις σε μερικές εβδομάδες τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα! Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως, αφού η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και αναστρέψιμη. Η καλύτερη λύση στην περίπτωση σας είναι να επισκεφθείτε τον κατάλογο του myConstructor.gr. Εκεί θα βρείτε οικονομικά και εγκεκριμένα συνεργεία τα οποία εξειδικεύονται στις απεντομώσεις. Επίσης μπορείτε να συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις άλλων χρηστών και να καταλήξετε εύκολα στο καλύτερο για εσάς συνεργείο.