Απολύμανση Για Κατσαρίδα

Μάθε τα πάντα για τις κατσαρίδες και την εξόντωση τους

Συχνά συνδέουμε το πρόβλημα της κατσαρίδας με την κακή υγιεινή του νοικοκυριού. Ο καθαρισμός των δαπέδων, της κουζίνας και του μπάνιου είναι άκρως σημαντικός για τη μείωση των πηγών τροφής που χρησιμοποιούνται από τις κατσαρίδες. Παρ’ όλα αυτά όμως μπορεί να εισέλθουν και να προκαλέσουν μόλυνση και για άλλους λόγους. Οι κατσαρίδες μπορούν να βρίσκονται σε αντικείμενα που φέρνουμε μέσα στο σπίτι από εξωτερικούς χώρους, να μπαίνουν στους εσωτερικούς χώρους από ρωγμές και κενά , να εισέρχονται μέσω αποχετεύσεων ή σωλήνων υπονόμων και μερικά είδη κατσαρίδας μπορούν να πετάξουν μέσα όταν προσελκύονται από τα φώτα.

Συμβουλές για να απαλλαγείτε μια και καλή από τις κατσαρίδες

Όταν μια κατσαρίδα μπαίνει στο σπίτι σας, ψάχνει φαγητό, νερό και καταφύγιο. Συνήθως περιφέρετε μέχρι να βρει μια κατάλληλη περιοχή που να μπορεί να υποστηρίξει αυτές τις βασικές ανάγκες. Οι κοινές περιοχές που βρίσκουν καταφύγιο είναι η κουζίνα, τα σιφώνια του μπάνιου, οι χώροι πίσω και κάτω από το ψυγείο, οι σοφίτες και τα υπόγεια κ.α. Επίσης μπορεί να τις βρεις σε χάρτινες συσκευασίες που φέρνεις απ’ έξω και όσο περίεργο και αν ακούγεται, βρίσκουν ευνοϊκές συνθήκες και στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Μικρές κινήσεις για να μείνουν οι κατσαρίδες μακριά σου

  • Μην αφήνεις το βράδυ άπλυτα πιάτα στο νεροχύτη σου.
  • Μην αφήνεις τρόφιμα εκτεθειμένα στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας. Αντιθέτως να φυλάσσεις τα τρόφιμα σε γυάλινα ή πλαστικά δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.
  • Να πετάς κάθε μέρα τα σκουπίδια σου, ειδικά τις μέρες που η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή.
  • Εάν έχεις ελαττωματικές υδραυλικές εκγαταστάσεις ή ενδεχομένως κάποια διαρροή, φρόντισε να τις διορθώσεις αμέσως.
  • Φρόντισε να επισκευάσεις τις ρωγμές και τις τρύπες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στους τοίχους.

 

Παρ΄όλα αυτά σε περίπτωση μόλυνσης, είναι πιθανό να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες μιας επαγγελματικής εταιρείας ελέγχου παρασίτων. Για να βρεις την κατάλληλη για σένα, μπες και αναζήτησε στον κατάλογο επαγγελματιών του myConstructor.gr. Οι επαγγελματικές εταιρείες καταπολέμησης παρασίτων θα σας προσφέρουν ολοκληρωμένα σχέδια εξόντωσης. Οι επιθεωρητές θα πρέπει να κοινοποιούν προσεκτικά όλα τα σχέδια καταπολέμησης των παρασίτων στους ενοικιαστές, διασφαλίζοντας ότι λαμβάνονται τα κατάλληλα προπαρασκευαστικά μέτρα και τα μέτρα ασφαλείας τόσο πριν όσο και μετά το ψεκασμό.

Πώς να καταλάβεις ότι έχεις… απρόσκλητους επισκέπτες

Σημεία εντοπισμού

Οι κατσαρίδες είναι νυχτερινά έντομα. Προτιμούν να ζουν και να τρέφονται στο σκοτάδι, οπότε μια κατσαρίδα που παρατηρείται κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι ένα πιθανό σημάδι μόλυνσης. Οι κατσαρίδες τείνουν να προτιμούν σκοτεινές, υγρές θέσεις για να κρύβονται και να τρέφονται, γι’αυτό θα τις παρατηρήσεις πίσω από τα ψυγεία, τους νεροχύτες και τις σόμπες, καθώς και στις αποχετεύσεις και στο εσωτερικό των συσκευών. Επειδή μπορούν να μειώσουν το πάχος του σώματος τους για να ταιριάζουν σε στενές περιοχές, οι κατσαρίδες μπορεί επίσης να βρεθούν να κρύβονται κάτω από καουτσούκ χαλάκια, πίσω από ταπετσαρία και μέσα σε ρωγμές τοίχων.

Δυσάρεστες οσμές

Ορισμένα είδη εκπέμπουν δυσάρεστες οσμές. Σε περίπτωση σοβαρής προσβολής, μπορεί να υπάρχει ισχυρή ελαιώδης ή μυρωδιά μούχλας. Επίσης μπορεί να βρείτε στις επιφάνειες του σπιτιού σώματα νεκρών κατσαρίδων.

Αυγά κατσαρίδας

Το σχήμα των αυγών της κατσαρίδας είναι οβάλ και παρατηρoύνται κυρίως πίσω από τα έπιπλα και σε άλλες κρυφές θέσεις, όπως οι χώροι μεταξύ των βιβλίων. Αν λοιπόν τα εντοπίσετε σε αυτα τα κρυφά σημεία, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να γίνει απολύμανση στο χώρο.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με κατσαρίδες, ακόμα και αν δεν είστε σίγουροι ή έχετε απλά ενδείξεις και υποψίες είναι προτιμότερο να επενδύσετε στην πρόληψη παρά να βρεθείτε προ εκπλήξεως. Οι κατσαρίδες αναπαράγονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και μόλις σε μερικές εβδομάδες τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα! Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όμως, αφού η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και αναστρέψιμη. Η καλύτερη λύση στην περίπτωση σας είναι να επισκεφθείτε τον κατάλογο του myConstructor.gr. Εκεί θα βρείτε οικονομικά και εγκεκριμένα συνεργεία τα οποία εξειδικεύονται στις απολυμάνσεις. Επίσης μπορείτε να συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις άλλων χρηστών και να καταλήξετε εύκολα στο καλύτερο για εσάς συνεργείο.